neljapäev, 7. november 2013

Teine komplekt: täisnurgad kolmnurgas

Tere jälle! On aeg üles panna teine komplekt, seekord siis geomeetriast.

Enne aga lühidalt veel eelmisest komplektist. Lahendusi saabus meile - kahjuks - väga vähe, aga need vähesedki tegid meile muidugi rõõmu. Üldiselt tundub, et võib-olla said ülesanded liiga keerulised? Loodame, et samas oli siiski põnev. Igal juhul igasugune tagasiside on ka endiselt oodatud, ikka et saaksime komplekte paremini koostada.

Teine komplekt on aga juba pisut lihtsam ja lühem ning seega loodame kindlasti ka rohkem lahendusi saada! Koostajaks oli seekord Hendrik Nigul ja teemaks on täisnurgad kolmnurgas. Poeetilise pealkirja taga peidab end tõsiasi, et täisnurksetest kolmnurkadest ei saa üle ega ümber - just täisnurksete kolmnurkade baasil on defineeritud trigonomeetrilised funktsioonid, just täisnurkses kolmnurgas kehtib Pythagorase teoreem, täisnurksed kolmnurgad tekivad nii pea, kui kolmnurka üks kõrgus tõmmata, ja nii edasi. Ülesanded leiate siit.

Lahendusi ootame seekord 25. novembriks e-aadressil ratsionaal@gmail.com, uue komplekti paneme üles veidi hiljem. Lahendusi võib saata ka paberkandjal Teaduskooli. Kõik konktaktandmed leiad ka lehelt ?.  

Head lahendamist!

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht